Expertise

Strafrecht, Verklaring Omtrent het Gedrag en Wegenverkeerswet.

Contact

kuipers@litigare.nl
LinkedIn
+31 (0)6 40 38 14 40

Over

Mr. Maarten Kuipers is sinds 2016 verbonden aan Advocatenkantoor Siccama. Hij behaalde zijn bachelor Nederlands recht en zijn master Strafrecht aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.
Voordat mr. Kuipers de overstap naar de advocatuur maakte, was hij jarenlang docent Straf- en Strafprocesrecht. Hij doceerde aan zowel de Universiteit Utrecht als de Radboud Universiteit te Nijmegen. Daarnaast voerde mr. Kuipers wetenschappelijk onderzoek uit en publiceerde hij in vaktijdschriften.

In 2015 werd mr. Kuipers door de studenten van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit verkozen tot ‘Beste docent van het jaar’.

Vanuit zijn wetenschappelijke achtergrond is mr. Kuipers in staat om de meer complexe zaken grondig te analyseren. Hij is op strafrechtelijk gebied met name gespecialiseerd in fraudezaken, opiumdelicten en geweldsmisdrijven. Ook heeft hij ruime ervaring op het gebied van de strafrechtelijke cassatieprocedure. Daarnaast wordt zijn expertise ingezet op het bestuursrechtelijke terrein van de VOG.

Mr. Kuipers is lid van de NVJSA  (Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten).

Rechtsgebieden

Mr. Kuipers heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Strafrecht
  • Jeugdstrafrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van advocaten (gevestigd in Den Haag aan de Prinses Beatrixlaan 5, 2595 AK Den Haag) tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.