Heeft u een visum voor kort verblijf aangevraagd en is deze afgewezen door de Nederlandse ambassade? Dan is er gelukkig nog geen man overboord. Met de hulp van een ervaren advocaat kunt u uw visum alsnog regelen en kunt u zonder problemen genieten van uw korte bezoek aan uw familie of vrienden in Nederland. Met bewijsstukken tonen we samen aan wat het doel en de duur van uw verblijf is.

Over het visum

Als u voor een periode van 3 maanden in Nederland wilt verblijven, vraagt u een visum voor kort verblijf aan. Dit visum is in de volksmond ook wel bekend als het Schengenvisum en het toeristenvisum. Deze wordt pas na het overleggen van een kopie van uw paspoort en ziektekostenverzekering afgegeven. U dient aan te geven waar u precies zult verblijven en wanneer u weer vertrekt.

Heeft u hulp nodig bij bezwaar maken tegen een afgewezen visum aanvraag? Wij realiseren snel resultaat.

Garantverklaring visum kort verblijf

Degene bij wie u verblijft kan (financieel) garant voor u staan. Dit noemen we een garantstelling van visum voor kort verblijf. Bij een garantstelling sluit de persoon in kwestie een reisverzekering voor u af. Mocht er iets misgaan tijdens uw verblijf, dan is hij of zij verantwoordelijk voor eventuele (medische) kosten.

Persoonlijk, resultaatgericht en altijd goed bereikbaar.

Visum kort verblijf afgewezen

Aanvragen voor een kort verblijf worden vaak ten onrechte geweigerd. Meestal gebeurt dit wanneer de Nederlandse ambassade het vermoeden heeft dat u zich na de genoemde periode zult vestigen in Nederland. Het kan zijn dat u onvoldoende bewijsstukken heeft aangeleverd en hierdoor uw visum voor kort verblijf misloopt.

Heeft u hulp nodig bij bezwaar maken tegen een afgewezen visum aanvraag? Wij realiseren snel resultaat.

Bezwaarschrift opstellen

Schakel na de weigering van uw visum voor kort verblijf direct een advocaat in. Advocatenkantoor Siccama is gespecialiseerd in zaken omtrent vreemdelingenrecht en weet dus precies welke bewijsstukken u moet aanleveren om uw kans op een visum te vergroten. Wij stellen een bezwaarschrift op waarmee we de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) ervan overtuigen dat u daadwerkelijk maximaal 3 maanden in het land zult verblijven en er geen reden is om aan te nemen dat er kans is op vestigingsgevaar.

Vragen?

Heeft u nog vragen met betrekking tot het visum voor kort verblijf? Neem contact met ons op. Ook als u net een afwijzing heeft ontvangen, doet u er goed aan om ons direct te benaderen, zodat wij bijtijds een bezwaarschrift op kunnen stellen.