Heeft u een VOG aangevraagd, maar krijgt u deze niet toegewezen vanwege uw strafblad? Dan doet u er goed aan om een advocaat in te schakelen. Met juridische hulp maakt u alsnog een goede kans om uw VOG te bemachtigen, ook al bent u in uw verleden schuldig bevonden aan het plegen van een strafbaar feit. Een VOG verkrijgen met een strafblad is absoluut niet onmogelijk.. Het kan zijn dat deze in eerste instantie wordt afgewezen, maar hier kunt u iets tegen doen! Mits u de juiste argumenten aanvoert. Dit doet u samen met een advocaat voor het beste resultaat. Advocatenkantoor Siccama is gespecialiseerd in zaken omtrent het krijgen van een VOG, ondanks een strafblad.

Heeft u een strafbald en wilt en snel een VOG verkrijgen? Bel ons! >>

Verklaring Omtrent het Gedrag met een strafblad

Wanneer u een strafblad op uw naam heeft staan, kan dit van invloed zijn op uw VOG-aanvraag. De meeste overtredingen blijven 5 jaar staan, terwijl zwaardere misdrijven u tientallen jaren kunnen achtervolgen. Of u nu te maken heeft gehad met een geldboete of een celstraf: het krijgen van een VOG met een strafblad levert in sommige gevallen problemen op. Er wordt altijd gekeken naar de ernst van uw strafbare feiten en of deze belemmerend kunnen zijn bij het uitoefenen van uw eventuele nieuwe functie. Heeft u bijvoorbeeld gereden onder invloed en solliciteert u voor een baan als taxichauffeur, dan is er een kans dat uw aanvraag wordt afgewezen en is het noodzakelijk om een advocaat in de arm te nemen.

Terugkijktermijn VOG

U zit waarschijnlijk met de vraag: na hoeveel tijd tellen mijn strafbare feiten niet meer mee en krijg ik automatisch een verklaring omtrent het gedrag? Over het algemeen geldt er een terugkijktermijn van 4 jaren bij het aanvragen van een VOG met een strafblad. Het kan dus zijn dat het door u gepleegde strafbare feit net buiten de terugkijktermijn valt. Is dit niet het geval, dan kan het lastig zijn om uw VOG te bemachtigen. Zo kan uw VOG-aanvraag worden afgewezen na het plegen van winkeldiefstal als u in uw nieuwe functie te maken krijgt met geld en goederen. Het feit valt dan binnen een zogenaamd risicoprofiel. Wij kunnen u helpen om een bezwaarschrift tegen deze beslissing in te dienen om aan te tonen dat u geen gevaar vormt. Voor sommige functies geldt een “specifiek screeningsprofiel”. Denk hier bijvoorbeeld aan taxichauffeurs (5 jaren terugkijktermijn), lidmaatschap van een schietvereniging (8 jaren) of buitengewone opsporingsambtenaren (BOA, 10 jaren). Indien u een zedendelict op uw naam heeft staan, geldt een verscherpt toetsingskader van 20 jaren. Echter, met de bijstand van een advocaat, kunt u alsnog in aanmerking komen voor een VOG. Neem direct contact met ons op voor meer informatie over uw situatie.

Strafblad opvragen

Uw strafblad kunt u opvragen bij de minister van Justitie. U doet dit door een brief te sturen met het schriftelijk verzoek om een uittreksel van uw justitiële documentatie. U bent hiervoor een vergoeding van € 4,54 verschuldigd. Het verzoek kunt u zenden aan JustID, t.a.v. afd. Servicedesk/inzageverzoeken, postbus 337, 7600 AH Almelo.

Hulp nodig?

Advocatenkantoor Siccama helpt u bij het krijgen van uw VOG met een strafblad. Neem contact met ons op om uw zaak met onze advocaten te bespreken. U doet er goed aan om ons zo vroeg mogelijk bij uw aanvraag te betrekken. Ook als u nog vragen heeft over de terugkijktermijn kunt u een beroep op ons doen.