U heeft een nieuwe baan op het oog of wilt graag emigreren naar uw droombestemming. Dan kan er zomaar gevraagd worden naar uw VOG (Verklaring Omtrent Gedrag). U vraagt de VOG onmiddellijk aan bij de gemeente, om vervolgens de vervelende mededeling te krijgen dat uw aanvraag voor een VOG geweigerd is. Allereerst heeft u waarschijnlijk een voornemen tot afwijzen van de VOG aanvraag ontvangen en misschien zelfs al een definitieve weigering van de VOG. ‘Help’, zult u denken. Gelukkig hoeft er niet meteen iets aan de hand te zijn. Met de hulp van een advocaat krijgt u meer duidelijkheid over de afwijzing van uw VOG. Wij kunnen u bijstaan en proberen om alsnog een Verklaring Omtrent Gedrag bemachtigen. Dat u een strafblad heeft, wil namelijk niet zeggen dat u helemaal niet in aanmerking komt voor een VOG.

Wilt u alsnog snel een VOG bemachtigen? Bel ons! >>

VOG aanvraag afgewezen?

Wordt uw aanvraag voor een VOG geweigerd, dan heeft dit vaak wel een reden. Als u bijvoorbeeld in de afgelopen 4 jaar een strafbaar feit heeft gepleegd, kunt u hier nog steeds last van hebben. Als u jonger bent dan 23 wordt er in beginsel 2 jaren terug gekeken. Per functie zijn de voorwaarden voor afgifte van een VOG echter verschillend. Bij taxichauffeurs wordt er bijvoorbeeld 5 jaren teruggekeken. Ook wanneer u jonger bent dan 23. Bij zedendelicten wordt er levenslang teruggekeken en geldt er gedurende 20 jaren zelfs een strenger beleid. Voor meer informatie over welk profiel op uw VOG van toepassing is kunt u de website van het ministerie van justitie raadplegen.

Wat te doen bij definitieve weigering?

Definitief geen VOG gekregen? Dan kunt u in bezwaar gaan tegen dit besluit. Het is verstandig hier de hulp van een advocaat bij in te schakelen. Wij behandelen zeer veel procedures na een definitieve afwijzing. Het is hierbij in de eerste plaats belangrijk dat u gelijk stappen onderneemt, zodat de kans op een afgifte van de VOG groter wordt.

Wat is een VOG?

Kort gezegd is een Verklaring Omtrent Gedrag een bewijs van goed gedrag. Hierin staat zwart op wit dat u geen strafbare feiten heeft gepleegd die een belemmering zijn voor het werk dat u wilt gaan doen. Hoe lang uw VOG geldig is bepaalt de werkgever die de VOG van u vraagt. De VOG is dus een momentopname. Deze kost tussen de €33,- en €42, afhankelijk van de gemeente waar u de VOG aanvraagt. Steeds meer werkgevers vragen een VOG van hun (toekomstige) werknemers.

Vragen?

Neem direct contact met ons op om bezwaar te maken tegen de afwijzing van uw VOG. Ook voor overige vragen over dit onderwerp kunt u bij ons terecht. Advocatenkantoor Siccama is gespecialiseerd in zaken omtrent de VOG.

Wilt u alsnog snel een VOG bemachtigen? Bel ons! >>

Kosten

Voor u is het natuurlijk fijn om te weten wat de kosten zijn als u een advocaat inschakelt. In veel gevallen komt iemand voor de bezwaarprocedure in aanmerking voor een toevoeging. Dat betekent dat uw rechtsbijstand, ons werk, gesubsidieerd wordt door de Raad voor Rechtsbijstand. Hiervoor geldt een maximum inkomenseis. Voordat wij voor u aan de slag gaan bespreken wij altijd uitgebreid met u de kosten, zodat u in ieder geval niet voor verrassingen komt te staan. Neem dus direct contact met ons op om uw zaak te bespreken!