Expertise

Strafrecht, Vreemdelingenrecht

Contact

mateodiaz@litigare.nl
LinkedIn
+31 (0)6 13 74 18 98

Over

Mw. Mr. Yoleiny Mateo Diaz studeerde Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens en na haar studie liep ze stage bij een tweetal advocatenkantoren en deed zij de nodige praktijkervaring op bij de rechtswinkel en diverse juridische kantoren. Tevens heeft zij in het kader van een uitwisselingsprogramma strafrechtvakken gevolgd aan de University of Florida, Verenigde Staten.

In juli 2016 is mr. Mateo Diaz beëdigd tot advocaat. Zij startte haar carrière bij een advocatenkantoor in Amsterdam, waarbij zij zich specialiseerde in het strafrecht en het vreemdelingenrecht.

Sinds augustus 2020 is mr. Mateo Diaz verbonden aan Advocatenkantoor Siccama.

Op het gebied van het strafrecht behandelt zij zaken als diefstal, (zware) geweldsmisdrijven, valsheid in geschrifte, overtreding van de Opiumwet, overtreding Wet wapens en munitie, zedenzaken alsmede zaken die betrekking hebben op de georganiseerde misdaad.

Op het gebied van het vreemdelingenrecht behandelt zij zaken als de aanvraag van verblijfsvergunningen (toetsing aan het EU-recht, Chavez-Vilchez-zaken en mvv-aanvragen), verzoek uitstel van vertrek op grond van medische gronden, verzoek opheffing ongewenstverklaring, procedures tegen inreisverboden/ ongewenstverklaringen, intrekking verblijfsvergunning, afwijzing aanvraag verblijfsvergunning en afwijzing aanvraag visum kort verblijf. Mr. Mateo Diaz is lid van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken en Vluchtelingzaken (WRV).

Mr. Mateo Diaz kenmerkt zich door haar toegankelijke, daadkrachtige en energieke instelling, waarbij het zoeken naar een oplossing voor de rechtzoekende bij haar altijd hoog in het vaandel staat. Daarnaast spreekt zij de Spaanse en Engelse taal vloeiend, een vaardigheid waar haar cliënten veel baat bij hebben.

Rechtsgebieden

Mateo Diaz heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Strafrecht
  • Slachtofferzaken
  • Vreemdelingenrecht

Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.